«

»

ITALIEN: Roma – Juventus

ROMA JUVE

18:00, stadio olimpico.
Två lag vars spelartrupper har förändrats. I ena lägret har ryggraden av världsspelare ersatts med en yngre generation och i det andra lägret har en redan slagkraftig trupp toppats med spets.

Vi talar om Juventus i enda änden, och Roma i den andra. Ikväll möts lagen i den andra omgången av italienska Serie A, och visst var det länge sedan jag kände en sådan ovisshet gentemot slutresultatet.


 

Italiensk toppfotboll har under sommaren spenderat mer pengar än på flera säsonger. Enligt hemsidan transfermarkt har serie A klubbarna spenderat närmare 4 miljarder kronor och lyckats knyta till sig spännande spelare, samtidigt som några starka namn lämnat italien.

Juventus har köpt in Paolo Dybala (Palermo), Alex Sandro (Porto), Mario Mandzukic (Atletico de Madrid), Simone Zaza (Sassuolo) och lånat in Juan Cuadrado (Chelsea). Starka namn som alla antingen har sina bästa år framför sig eller redan är där. Samtidigt har spelare som Andrea Pirlo (New York City), Arturo Vidal (Bayern Munchen), Fernando Llorente (Sevilla), Angelo Ogbonna (West Ham) och inte minst Carlos Tevez (Boca Juniors) lämnat klubben för att skriva nya kapitel i respektive karriär.

Utmaningen som väntar är att få ihop laget med den nya generationen. Föra över den vinnarmentalitet och framgång som tidigare har präglat klubben sedan Antonio Contes tillträde och Massimo Allegris övertagande. Den VIKTIGASTE spelaren är nu Leonardo Bonucci i backlinjen, en spelare som utvecklats starkt under fjolåret och är den som kan hjälpa nyanlända att förstå innebörden att spela i Juventus.

Roma har tagit ett till steg i sin egna utveckling. Mohamed Salah köptes in från Chelsea, en spelare som hade ett otroligt fjolår i Fiorentina. Klubben har sålt två av sina egna produkter Andrea Bertolacci och Alessio Romagnoli till AC Milan för fantasisummor (ca 50 miljoner Euro totalt) men fick in Edin Dzeko i anfallet, från Manchester City. Just den sistnämnde gör mig exalterad på att få se hur Roma kan utveckla sitt spel både i Italien men även i Europa.

Fjolårets Roma kom till chanser, men det fanns aldrig någon som var på rätt plats vid rätt tid eller som kunde agera referenspunkt i anfallet. Totti är Totti, men det är inte hans naturlig position under äldre dagar och spelare som Iturbe, Ljajic och Gervinho är inga målskyttar men skapar chanser.

Matchen i sig blir en perfekt värdemätare för båda lagen och jag hoppas på en tempostark drabbning där lagen visar på framsteg från respektive öppningsmatch som slutade i förlust för Juventus mot Udinese och ett oavgjort resultat för Roma mot Hellas Verona.

Vid skrivande stund är det 4 timmar kvar till avspark. Nu kör vi!

About the author

Riccardo Alvarez

Lämna en kommentar

%d bloggers like this: