«

ITALIEN: Milanoderby

”Mihajlovic? Han är en vän till mig, med stort V.”

Ovanstående mening kommer från Intertränaren Roberto Mancini efter gårdagens långa intervju hos Gazzetta dello sports huvudkvarter. Sagan mellan Mancini och Sinica Mihajlovic är lång, men den bottnar i en vänskap som än idag är stark. Någonting jag känner beskriver stämningen inför den drabbning som kommer ske på söndag i Milano. Den mellan Internazionale och Milan. Ett derby som kryddats med mängder av nya variabler sedan fjolårets säsong, och nu är det snart dags att se vilken eller vilka som blir avgörande. Häng med!

Inter Milan

Årets Milanoderby känns nytt och fräscht där en känsla av optimism genomsyrar båda lägren. Hos Inter har nya starka namn anlänt, bland annat Kondogbia, Jovetic, Perisic och Miranda, samtidigt som deras juvel som aldrig riktigt blev slipad lämnade för marängerna i Spanien, Mateo Kovacic. Pressen att nå Champions League är stor från den relativt nye ägaren Erick Thohir och de ekonomiska regelverken tvingar i princip Inter att nå Champions League för att ha möjlighet att förstärka nästa sommar. Många utmaningar väntar klubben, utmaningar som faktiskt känns realistiska för årets upplaga av nerazzurri. Det andas som sagt en optimism att ta sig igenom säsongen och nå sina mål, där en seger mot stadsrivalen självklart är det perfekta startskottet.

Hur kommer Roberto Mancini formatera sitt lag?
internazionaleUnder tidigare nämnda intervju berättar Mancini att grundidén att tackla Mihajlovics Milan är en 4-3-1-2 formation med antingen Ljajic eller Perisic släpandes bakom anfallarna, där han gör klart för media att Jovetic är anfallare, ingenting annat. Om vi litar på Mancinis ord kommer förmodligen anfallet bestå av Icardi och Jovetic, en duo som på papperet och rent spelarkemiskt känns extremt intressant. Dock har Icardi dragits med en skada och är enligt Mancini inte 100%, vi får helt enkelt vänta och se. Även om Perisic eller Ljajic rent formellt spelar släpandes bakom anfallarna har båda egenskaperna att snabbt dra sig till en kantposition för att då formera ett tremanna-anfall, ett ganska bra vapen om det låser sig. Mancini sade följande om två av nyförvärven under intervjun:

Perisic och Melo: Kvalitet, kvantitet och karaktär.
”Dessa herrar höjer ribban av personlighet och erfarenhet. Felipe (Melo) är en teknisk spelare. Perisic är en utav de viktigaste spelarna på den Europeiska scenen. Jag håller med Lippi: Han är den bästa sommarvärvningen. Kommer bli säsongens överraskning”.

På mitten har Mancini en uppsjö av alternativ. Ett utav nyförvärven, Felipe Melo, sägs starta och Gary Medel verkar bli hans en partner om inte Mancini väljer att ta ner Medel i Backlinjen vilket då öppnar upp för antingen Guarin eller Brozovic. Den tredje mittfältspositionen är skriven i sten till K-dog, även kallad Geoffrey Kondogbia.

I backlinjen ställer Mancini förmodligen upp med Davide Santon till höger, Murillo och Medel i mitten där Juan tar vänsterbackspositionen. Hamnar Gary Medel på mitten flyttas troligen Ranocchia in från bänken. Tyvärr för er Interisti är Miranda skadad, en spelare som varit otroligt bra hittills. I målet hittar vi som vanligt Handanovic.


 

”Milan har inte varit i toppen på de senaste 3-4 åren. Vi har stärkt oss, och har en coach med klara idéer”.

Carlos Bacca inför matchen.

Milan har gjort en liknande resa som Inter under sommaren. Några av nyförvärven heter Carlos Bacca, Luiz Adriano, Romagnoli och inte minst, tränaren Mihajlovic.

Den sistnämnde tror jag är den viktigaste värvningen Milan gjort på länge. Precis som Bacca säger har han klara idéer, någonting Milan har saknat på senare år och ger klubben en personlighet igen. Mihajlovic må slå sig in på Fabio Capellos gamla stigar gällande disciplin, men det behöver Milan.

Ett exempel är vinsten mot Empoli. Fjolårets tränare Filippo Inzaghi hade berömt lagets insats. Sagt att laget, trots dåligt spel lyckades vinna. Mihajlovic toksågar spelarna och säger att ingenting har förändrats sedan förra säsongen. Spelarna visar för mycket rädsla, där Bacca och Adriano var skillnaden iår.
Där har ni det jag syftar på, och i kombination med värvningar upp mot 1 miljard kronor ger det klubben nya dimensioner att leka på. Jag tror faktiskt på detta Milan, lika mycket som jag tror på Mancinis Inter. Det gäller att få igång flåset.

Hur kommer Sinisa Mihajlovic formatera sitt lag?
AC_Milan.svgI anfallet startar nyförvärven Bacca och Luiz Adriano, två anfallare som gjorde varsitt mål i den senaste ligamatchen mot just Empoli. Bakom dessa herrar spelar Bonaventura.

På mitten kanske Montolivo får spela, tillbaka efter en väldigt lång frånvaroperiod på grund av ett brutet ben. Juraj Kucka värvades äntligen in från Genoa och bildar tillsammans med Montolivo och Andrea Poli det tremannamittfält Mihajlovic förlitar sig på. Ett mittfält jag tror blir överkört av Inters respektive.

Backlinjen formeras med Abate till höger. I mitten spelar Romagnoli med Zapata och De Sciglio tar vänsterbackspositionen. Backlinjens ålder är ett intressant ämne. Mot Fiorentina startade Romagnoli (20) och Rodrigo Ely (21) i mittförsvaret. Tyvärr drog Ely på sig ett rött kort och Milan förlorade dessutom matchen MEN det finns en fantastisk potential här.

Matchen blir en kamp mellan två lag som verkligen känner sig slagkraftiga. På ett slutsålt Giuseppe Meazza aka San Siro kommer marginalerna vara små där jag tror Inters mittfält kan bli tungan på vågen. 2-1 Inter.

About the author

Riccardo Alvarez

Lämna en kommentar

%d bloggers like this: