«

»

ENGLAND: Topp 5 – Anfallare

Med spelarna på ett landslagsuppehåll är det perfekt läge för en genomgång av de bästa anfallarna i Premier League, enligt oss. Här listar vi renodlade anfallare, vem är skarpast framför mål? Vem är mest allround? Finns det någon skräll? Kika in listan nedanför. Målvakterna, försvararna och mittfältarna har vi avverkat sedan tidigare.

5. Robin Van Persie, Manchester United Har fortfarande inte kommit upp i nivån han höll förra säsongen, men är ändå den som har högst kvalitet i United-anfallet. Var strålande för Holland i VM och kommer att börja göra mål på löpande band för klubblaget snart också.

4. Alexis Sanchez, Arsenal Ser slarvig ut emellanåt men har mycket fotboll i sig, fungerar egentligen kanske inte som ensam striker men löser ändå uppgiften väldigt bra. Tappade sin lekapartner, Mesut Özil, till skada och får inte lika många bollar men är ändå avgörande.

3. Daniel Sturridge, LiverpoolI all diskussion om Suarez avsaknad glömmer man att Sturridge också var fantastisk förra säsongen. Synd bara att han är skadad så ofta, en skadefri Sturridge har potential att vara ännu högre upp på den här listan.

2. Diego Costa, ChelseaKan vara den jobbigaste anfallaren i världen att möta. Ligger konstant på och gnager i hälarna på försvararna. För ett par säsonger sedan såg han ofantligt uddlös ut, men har mognat och blivit mer säker i sig själv. Sprudlar av självförtroende.

1. Sergio Agüero, Manchester CityPochettino jämförde honom med Mozart, med all rätt. När Kun spelar fotboll är det som en klassisk symfoni, allt ser så lätt ut, desto svårare situation desto mer trivs den lille argentinaren. Bär just nu hela City på sina axlar och räddar dem gång på gång. Skulle gå rakt in i vilket lag som helst i världen, med vilken spelidé som helst, så bra är han.

Hayri Dündar

5. Graziano Pellé, Southampton

PelleDen relativt okände italienaren kom från Feyenoord där han bombande in 50 mål på 57 matcher och har under inledningen av säsongen lyckats göra 6 mål på 9 matcher, ett mycket fint facit. Är en personlig favorit och har självfallet en plats på listan!

4. Daniel Sturridge, Liverpool

daniel-sturridge-danny-liverpool-manchester-united-premier-league_3001952Engelsmannen som förra säsongen var fantastisk tillsammans med Suarez i Liverpool har varit skadad stora delar av nuvarande säsongen. Är väldigt skadebenägen men är fruktansvärt vass när han är frisk.

3. Wayne Rooney, Manchester United

FBL-EUR-C1-REALSOCIEDAD-MANCHESTERUNITEDFrån att ha varit en sylvass striker till att blivit mer av en spelfördelare lite längre ner i planen har Rooney minskat i målskörd men utvecklat sin förmåga att slå avgörande passningar. Är fortfarande världsklass.

2. Diego Costa, Chelsea

Chelsea v Real Sociedad - Pre Season FriendlyVem hade anat att Diego Costa skulle få denna utväxlingen? En av de bästa förra säsongen i Atletico de Madrid och fortsätter leverera i Chelsea med sina 10 mål hittills. Otroligt komplett och målgalen anfallare!

1. Sergio Agüero, Manchester City

sergio-aguero-449477Aguero, en anfallare som jag ser som världens absolut mest kompletta utövare av sporten fotboll. Får blygsamt med uppmärksamhet i jämförelse med Ronaldo, Messi och Zlatan men jag känner att han är på den nivån. Hayri skriver det snyggt där uppe genom Pocchetinos uttalande, och visst är det sant. Sergio Aguero är en fröjd att skåda!

Riccardo Alvarez

About the author

Elvameter

Lämna en kommentar

%d bloggers like this: