«

»

Champions League: De brittiska lagen havererar och tyskarna dominerar

Ikväll är det dags för Europa League, en turnering som har blivit ack så mycket mer intressant med tanke på att vinnarna erhåller en Champions League biljett. Kika in hur storlagen har gjort ifrån sig. För att smälta den fjärde omgången av årets Champions League tar vi oss en titt på vad som hände.

Omgångens mest uppseendeväckande resultat: Manchester City 1-2 CSKA Moskva

Är detta droppen som får bägaren att rinna över för Pellegrinis vara eller icke-vara i City? Det kan mycket väl vara början på slutet. Att tappa poäng borta i Ryssland är inte bra, men förståeligt med tanke på hur svårt de flesta lagen har det där, historiskt sett. Men att förlora på hemmaplan mot ett ryskt motstånd som nästan enbart presterar hemma i Ryssland är inte bara svagt, det är obekommande en klubb med ambitioner att gå långt i CL. City har nu endast 2 poäng på 4 matcher, detta efter att ha tagit emot Roma på hemmaplan. Återstår gör alltså Bayern München på hemmaplan och Roma på bortaplan, man kan med andra ord nästan räkna ut City redan nu från åttondelsfinalerna. article-0-1BE0B29B000005DC-928_634x427

Omgångens återuppståndelse: Jose Mourinhos ilska, Chelsea.

Två byten i halvtid och det tredje efter 56 spelade minuter. Mourinho var allt annat än nöjd med insatsen i 1-1 matchen borta mot Maribor. Med tiden har portugisen blivit äldre och lite lugnare, men igår fick spelarna känna på en befogad ilska. Efter matchen kallade han insatsen för “viljelös, ofokuserad, långsam, utan kreativitet och utan intensitet.” När han ändå hade äntrat Mourinho-mode passade han på att skicka en känga till domaren, Daniele Orsato från Italien. “Domarlaget hade inte en bra kväll” konstaterade han kort och gott, efter att han hävdat att de dömde bort ett mål som var legitimt.

Omgångens styrkebesked: Borussia Dortmund 4-1 Galatasaray

Fantastiska Dortmund har gått uselt i ligan och frågetecknen har mynnat ut i panik. Men i Champions League har de varit fantastiska, full pott med 13 gjorda mål och endast 1 insläppt. Det är de bäst med av alla lagen i gruppspelet. Nu gäller det för tyskarna att plocka med sig formen till ligaspelet, uppenbarligen har de fortfarande grym kvalitét i truppen. Kräftgången i ligan kan stävjas i, en förvisso svår match, mot Mönchengladbach på lördag. Marco Reus spelade riktigt bra och låg bakom mycket offensivt.

Omgångens mest effektiva: Heung-Min Son, Bayer Leverkusen.

Super-koreanen med det fantastiska skottet satte två stycken vackra mål i den svåra bortamatchen mot Zenit. Den första, efter en fin frisparksvariant, placerade han otroligt vackert in i det bortre hörnet, och det andra rullade han dit efter att ha ryckt sig loss till ett friläge. Leverkusen spelar en oerhört underhållande fotboll där det ofta är svängdörrar bakåt men med en offensiv som kan mäta sig med de bästa. Vad sägs om Calhanoglu, Son, Bellarabi, Kiessling & Brandt? De leder nu grupp c med 9 insamlade poäng, 4 mer än Monaco som är på andraplats.

Omgångens tapp: Arsenal 3-3 Anderlecht

Trots vetskapen om att Arsenal har svårt att stänga matcher så måste man kunna förvalta en 3-0 ledning till vinst. Wenger sade efter matchen att den defensiva insatsen var dålig från första till sista minut. Kanske är det dags för Wenger att köpa in en ny mittback? Monreal och Mertesacker i mittförsvaret håller låg klass, ingen av dessa bör vara ordinarie ifall man är ett satsande lag. Årets Champions League slutar med största sannolikhet i respass när åttondelsfinalerna summeras.

About the author

Hayri Dündar

Skribent på Elvameter.

Lämna en kommentar

%d bloggers like this: